Frank Mercelis is muzikant, zanger en acteur. Hij woont in Antwerpen.

Hij volgde een muziek- en theateropleiding (Kleinkunst) aan Studio Herman Teirlinck te Antwerpen, waar hij in 2001 afstudeerde.

Hij was stichtend lid en zanger van Eddy en De Schellekens. In deze hoedangheid werkte hij regelmatig samen met Guido BelcantoDaarnaast trad hij ook op met onder andere La EsterellaHarry Slinger van Drukwerk, Corry Konings, Paul Severs, Peter Koelewijn en Bobby Prins.

Daarnaast richtte hij in 2007 het chansoncollectief Eddy et les Vedettes op. Met deze band bracht hij in wisselende bezettingen twee albums uit (Les Meilleurs Succès en Chansons Fatales) en waren er vier theatertournees (Les Meilleurs SuccèsRoute Nationale 7Chanson. Une Belle Histoire en Chansons Fatales). Tijdens Chanson. Une Belle Histoire werkte de band samen met schrijver Bart Van Loo. Naar aanleiding van Les Soirées Françaises in De Roma in Antwerpen begeleidde Eddy et les Vedettes onder meer Helmut LottiSandra KimDella BosiersWill FerdyPatrick RiguellePascal DewezeLiliane Saint-Pierre en Kurt Van Eeghem.

Onder zijn eigen naam bracht hij in 2015 Laat het gebeuren uit. Een Nederlandstalige album met eigen composities dat varieert tussen donkere Nederpop-rock en ingetogen chansons op Vlaamse wijze. Nog 1 Keer en Laat Ons Deze Nacht werden als singles uitgebracht en opgepikt door nationale en regionale zenders. 

Samen met de CD verscheen ook de videoclip bij Laat Ons Deze Nacht. Deze song werd geselecteerd voor het Cirkus Song Contest, een muziekconcours georganiseerd door de Spaanse fans van het Eurovisiesongfestival. Ook de organisatie van het Equus Film Festival in New York nam de clip op in de officiële selectie van het festival.

In 2021 ging de muziektheatervoorstelling Talk To Me In French in première. Hierin wordt hij begeleid door pianist Antoon Offeciers en gecoacht door acteur Dimitri Leue

Als acteur was Mercelis verbonden aan muziektheatergezelschappen StabadaPadarijs en De Barre Weldaad. Daarnaast speelde hij mee in theaterproducties van o.a. Het ToneelhuisHetpaleis en KVS.

Als televisieacteur was hij te zien in o.a. W817Zone StadWitseKinderen van DewindtVermistDubbellevenCordonThe TeamCoppersIt’s Showtime en Black-out. Als filmacteur speelde hij mee in Windkracht 10: Koksijde RescueHet Tweede Gelaat en Red Sandra

Als stemacteur was hij te horen in o.a. Plein Publiek van Hetpaleis, Koning Odysseus van Het Geluidshuis de muziekvoorstelling Mars om de macht van I SOLISTI & Jan Decleir en de audio guide voor het Frans Masereel Centrum. Daarnaast werkte hij mee aan de Nederlandstalige versies van o.a. Kung Fu PandaFinding DoryDoolittle en Pinokkio

Occasioneel geeft hij ook les, onder andere aan De Kunsthumaniora in Antwerpen (optie Woord/Drama en Muziek) en RITCS in Brussel. Daarnaast begeleidt hij theater- en muziekworkshops.

Foto: Alexander Van Der Wallen