Frank Mercelis is een Vlaamse muzikant, zanger en acteur. Hij woont in Antwerpen.

Hij groeide op in Retie en volgde zijn middelbare schoolopleiding aan het Sint-Pieterinstituut in Turnhout. Vervolgens studeerde hij communicatiebeheer, optie pers & voorlichting aan de Hogeschool Antwerpen. Daarna volgde hij de optie kleinkunst aan de muziek- en toneelopleiding van de Studio Herman Teirlinck te Antwerpen, waar hij in 2001 afstudeerde.

In 2003 was hij stichtend lid en zanger van Eddy en De Schellekens. Tijdens hun theatertournees werkten ze regelmatig samen met Guido Belcanto. Eddy en de Schellekens trad ook op met onder andere La EsterellaHarry Slinger van Drukwerk, Corry Konings, Paul Severs, Peter Koelewijn en Bobby Prins.

Daarnaast richtte hij in 2007 het chansoncollectief Eddy et les Vedettes op. Met deze band bracht hij in wisselende bezettingen twee albums uit (Les Meilleurs Succès en Chansons Fatales) en waren er vier theatertournees (Les Meilleurs SuccèsRoute Nationale 7Chanson. Une Belle Histoire en Chansons Fatales). Tijdens Chanson. Une Belle Histoire werkte de band samen met schrijver Bart Van Loo. Naar aanleiding van Les Soirées Françaises in De Roma in Antwerpen begeleidde Eddy et les Vedettes onder meer Helmut LottiSandra KimDella BosiersWill FerdyPatrick RiguellePascal Deweze, Liliane Saint-Pierre en Kurt Van Eeghem.

Onder zijn eigen naam bracht hij in 2015 Laat het gebeuren uit. Een Nederlandstalige album met eigen composities dat varieert tussen donkere Nederpop-rock en ingetogen chansons op Vlaamse wijze. Nog 1 Keer en Laat Ons Deze Nacht werden als singles uitgebracht en opgepikt door nationale en regionale zenders. Samen met de CD verscheen ook de videoclip bij Laat Ons Deze Nacht. Deze song werd geselecteerd voor het Cirkus Song Contest, een muziekconcours georganiseerd door de Spaanse fans van het Eurovisiesongfestival. Ook de organisatie van het Equus Film Festival in New York nam de clip op in de officiële selectie van het festival.

Als acteur was Mercelis sinds 2001 verbonden aan de muziektheatergezelschappen Stabada, Padarijs en De Barre Weldaad. Daarnaast speelde hij mee in theaterproducties van o.a. Het ToneelhuisHetpaleis en KVS. Als televisieacteur was hij te zien in o.a. W817Zone StadWitseKinderen van DewindtVermistDubbellevenCordonThe TeamCoppersIt’s Showtime en Black-out. Als filmacteur speelde hij mee in Windkracht 10: Koksijde RescueHet Tweede Gelaat en Red Sandra

Als stemacteur was hij de afgelopen jaren te horen in o.a. Plein Publiek van Hetpaleis, Koning Odysseus van Het Geluidshuis en de muziekvoorstelling Mars om de macht van I SOLISTI Belgian Wind Ensemble Antwerp & Jan Decleir. Daarnaast werkte hij mee aan de Nederlandstalige versies van o.a. Kung Fu PandaFinding Dory en Doolittle

Occasioneel geeft hij ook les, onder andere aan De Kunsthumaniora in Antwerpen (optie Woord/Drama en Muziek). Daarnaast begeleidt hij theater- en muziekworkshops.