Samen met enkele muzikale ‘Heren Van Stand’* bracht Frank Mercelis in 2015 ‘Laat het Gebeuren’ uit. Een Nederlandstalige plaat die varieert tussen donkere Nederpop-rock en ingetogen chansons op Vlaamse wijze. Soms melancholisch, ingetogen, broos en breekbaar, dan weer speels, erotisch of uitbundig.

De platenhoes met een foto van Jimmy kets

‘Nog 1 Keer’ en ‘Laat Ons Deze Nacht’ werden als singles uitgebracht en opgepikt door nationale en regionale radio’s. Samen met de CD verscheen ook de videoclip bij ‘Laat Ons Deze Nacht’. De hoofdrol is voor Belgisch kampioene voltige Lauren Vanlerberghe.

Leuk detail: ‘Laat Ons Deze Nacht’ werd geselecteerd voor de Cirkus Song Contest, een muziekconcours georganiseerd door de Spaanse fans van het Eurovisiesongfestival . Zij selecteerden uit 28 landen hun favoriete song en voor België werd dit nummer genomineerd. Ook de organisatie van het Equus Film Festival in New York nam de clip op in de officiële selectie van het festival.

Enkele quotes naar aanleiding van de CD-release:

‘Een sterk debuut’ – Guido Belcanto
‘Duidelijk een heel kwaliteitsvol album’ – Ayco Duyster
‘Een rijzende ster aan het Vlaamse muziekfirmament’ – Charlie Magazine

‘Dit is een prikkelende rockplaat met stuwende drums, sfeervolle gitaren, een autoharp, de trompet van Jon Birdsong en een hoop sterke onverwachte productie-invallen van Nicolas Rombouts en mixer Jo Francken – OOR

‘Zijn album is als een boek dat veel tijd vergt om uit te lezen. Het bevat een aantal moeilijk te behappen hoofdstukken als Kom Baby Kom, maar uiteindelijk ben je een ervaring rijker als je het uit hebt.’ – daMusic

  • Nog 1 Keer

  • Kom Baby Kom

  • Dronken Van Geluk

  • Slaapliedje

Geert Hellings – gitaren
Seba Thomé – basgitaar/contrabas
Jeroen Tilkin – toetsen/backings
Maarten Moesen – drums/backings
Jon Birdsong – trompet
Nicolas Rombouts – productie
Jo Francken – mix

Daarnaast houdt Frank Mercelis zich zeer graag bezig met de rehabilitatie van de Nederlandstalige smartlap en het Frans chanson. Smartlapband Eddy en De Schellekens is reeds ter ziele gegaan. Maar over chansoncollectief Eddy et les Vedettes vind je hier meer info.